yoreM Digital in Real Estate

Nieuwbouw SEO

yoreM Blogt

#google#nieuwbouw#seo#vindbaarheid#zoekmachine marketing
Home Blog Nieuwbouw SEO

Nieuwbouw SEO

De huizenmarkt is zeer voorspoedig, huurhuizen en koopwoningen worden snel verhuurd en verkocht. Hierdoor staan projectwebsites steeds korter live, wat een negatief effect heeft op de ranking van de website in de zoekmachine van Google. Aangezien de zoekmachine van Google voor ongeveer 25% van de geïnteresseerden van een nieuwbouwproject zorgt, is het belangrijk dat jouw website goed gevonden wordt. Vrijwel dagelijks wordt yoreM gevraagd om de vindbaarheid van websites te verbeteren. Daarom heeft yoreM een Nieuwbouw SEO top 5 voor je op een rij gezet.

Content

Content is het meest belangrijke onderdeel van jouw SEO strategie. Het voordeel van content SEO is dat jij als verkoop-, verhuur-, communicatie- of marketingmanager zelf in de hand hebt welke content (tekst, beelden, video’s) je laat maken. Hierbij is het van belang dat je beschikt over voldoende content en diverse content. Daarnaast is het van belang dat je bij het creëren van de content weet op welke zoektermen je gevonden wilt worden. Doe daarom altijd eerst een zoekwoordenonderzoek zodat je precies weet hoe jou klanten zoeken en waarop je gevonden wilt worden. Verder is het van belang dat de content aansluit bij de doelgroep, gemakkelijk te lezen is en uiteraard grammaticaal correct.

Een zoekwoordenonderzoek geeft inzicht in het zoekgedrag van de klant en geeft input voor je de content die je creëert

yoreM-nieuwbouw-SEO-content

Gebruiksvriendelijkheid

Je hebt de juiste content gecreëerd, wat nu? Het is van belang dat de content op een fijne manier geconsumeerd kan worden op de website. Het is essentieel dat je beschikt over een responsive website, zodat de website zich automatisch aanpast aan het apparaat (bijvoorbeeld een mobiele telefoon) waarmee je de website bezoekt. Ook moet de content website vriendelijk zijn. Afbeeldingen van 1MB zorgen namelijk voor een langere laadtijd en zijn daarom uit den boze. Daarnaast zijn mensen op zoek naar informatie, niet naar jouw website. Zorg er daarnaast voor dat websitebezoekers worden verleidt om door te klikken naar een nieuwe pagina, een pagina met informatie die logisch aansluit op de informatie die ze zojuist hebben gelezen. Een laag bouncepercentage (het aantal bezoekers dat meer dan 1 pagina per sessie bezoekt) zorgt namelijk voor een hoge ranking in Google.

yoreM-nieuwbouw-SEO-responsive-webdesign

Linkbuilding

Linkbuilding is één van de belangrijkste factoren in het vindbaar maken van jouw website. Zie linkbuilding als mond-tot-mond reclame waarbij andere websites naar jouw website verwijzen voor de juiste informatie. Zorg er hierbij voor dat de anchor tekst relevant is en het zoekwoord is waarop je gevonden wilt worden. Hierbij geldt hoe meer verwijzingen (backlinks) naar de website, hoe hoger de website zal ranken in de zoekmachine. Let wel, de autoriteit van de verwijzende website, de hoeveelheid websites en relevantie van de websites (wat is de relatie tot het project of de vastgoedsector?) zijn bepalend voor de waarde van de link.

Nieuwbouw-SEO-yoreM-Linkbuilding

Websitestructuur

Je hebt een gebruiksvriendelijke website met goede content en diverse relevante websites die naar jouw websites verwijzen. Toch ben je er nog niet. Er zijn namelijk diverse variabelen in de structuur van de website die de ranking beïnvloeden.

  1. De paginastructuur van de website is duidelijk en bevat zoekwoorden. Een website met een structuur zoals projectnaam.nl/koopwoningen/hoekwoning werkt beter dan www.projectnaam.nl/category/=?ID2a.
  2. Zorg voor een juiste hoofdstuk en paragraaf structuur per pagina door middel van H1, H2, H3, etc.
  3. Interne linkbuilding: link met de juiste zoekwoorden door naar andere pagina’s.
  4. Sitemap toevoegen zodat Google de juiste pagina’s kan indexeren.
  5. Gebruik een SSL certificaat voor je domein. Hierdoor kun je versleuteld klantgegevens versturen. Wil je meer weten over SSL certificaten, lees onze blog over het toepassen van https domeinen.

Nieuwbouw-SEO-yoreM-Url-Structure

Snelheid

De snelheid van je website is eveneens een belangrijke ranking factor. Hoe sneller de website wordt ingeladen, des te meer informatie wordt gelezen en pagina’s worden bezocht door de websitebezoeker. Hierbij zijn twee zaken van belang; de hosting en de caching van de website. Hosting is serverruimte die je huurt om de website op het internet te kunnen tonen, waarbij voornamelijk de reactietijd van belang is. Caching zorgt ervoor dat niet alle informatie op de websites ingeladen hoeft te worden om de website daadwerkelijk te tonen. Door caching zowel op de server als in de browser op de juiste manier in te stellen wordt de snelheid en gebruikerservaring verbeterd.

yoreM-nieuwbouw-SEO-website-snelheid-verbeteren

SEO strategie van yoreM

yoreM is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de online vastgoedmarketing. Ook de ontwikkelingen van de juiste SEO strategie is bij ons bekend. Ben jij benieuwd of de SEO inrichting van jouw website goed geregeld is? Wij helpen je graag verder!

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van online adverteren voor jouw nieuwbouwproject of corporate promotie? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

yoreCRM demo aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Arno Boerefijn.

arno@yorem.nl
06 12 44 94 19

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Juriaan Hoefnagel.

juriaan@yorem.nl
06 51 60 48 80

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie Energiecalculator

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.