yoreM Digital in Real Estate

yoreM doet het veilig!

yoreM Blogt

#https#online marketing#SSL
Home Blog yoreM doet het veilig!

yoreM doet het veilig!

In 2014 kondigde Google op hun eigen blog aan SSL Certificaten mee te nemen als ranking factor. Weliswaar minimaal, omdat Google de websites de tijd wilde geven om over te stappen naar een SSL Certificaat. Echter, vanaf januari 2016 hebben de SSL certificaten een prominente plek ingenomen in het algoritme van Google en is veiligheid hun top priority geworden. Dit jaar gaan zij weer een stapje verder; de welbekende webbrowser Google Chrome gaat vanaf versie 56 onveilige websites markeren met een rode Not Secure melding.

Wat is HTTPS?

HTTPS is de afkorting voor HyperText Transfer Protocol Secure. Dit is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen de cliënt en de server. Dus als jij via een browser (bijv. Google Chrome) een website van een nieuwbouwproject bezoekt (bijv. https://www.nieuwbouwwoerden.nl/). HTTPS is een uitbreiding op http, welke gericht is op veiligheid aangezien de gegevens namelijk versleuteld worden verstuurd. Om je website van HTTP te wijzigingen naar HTTPS is een SSL certificaat nodig. Deze certificaten zijn niet na te maken en garanderen de veiligheid.

Toepassingen van HTTPS

Je bent geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning in Woerden, je bezoekt de website en laat je naw gegevens achter via het contactformulier. Jouw contactgegevens worden vervolgens via de website verstuurd naar de server waar het CRM systeem wordt gehost. Wanneer een kwaadwillend persoon deze gegevens onderschept, kan deze niets met de gegevens aangezien deze versleuteld zijn verstuurd. Met behulp van het HTTPS protocol en het SSL certificaat zijn browsers en servers in staat de gegevens bij verzending te versleutelen en bij aankomst weer te ontsleutelen. Hierdoor kan de veiligheid voor contactformulieren, woonwensenonderzoeken, inschrijvingen en zelfs online verkopen worden gewaarborgd.

Hoe zie ik het verschil tussen een veilige en onveilige website?

Hieronder een voorbeeld van de huidige manier van tonen in Google Chrome.

yorem-doet-het-veilig-blog

Veilige website (met SSL Certificaat)

yorem-doet-het-veilig-funda-blog
Onveilige website (zonder SSL Certificaat)

 

In de loop van dit jaar gaat Google de aanduiding wijzigen naar een variant zoals onderstaand. Tevens geeft Google aan dat zij de melding regelmatig zullen wijzigen omdat gebruikers na van loop van tijd de melding over het hoofd zullen zien.
yorem-doet-het-veilig-not-secure-blog

Al geruime tijd ontwikkelt yoreM websites met SSL certificaten. Aangezien HTTPS prominenter wordt in het algoritme van Google en doordat de woonconsument steeds meer online wordt bediend, is het één van onze uitgangspunten bij de ontwikkeling van websites.

Ben je benieuwd wat yoreM voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van online adverteren voor jouw nieuwbouwproject of corporate promotie? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

yoreCRM demo aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Arno Boerefijn.

arno@yorem.nl
06 12 44 94 19

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Juriaan Hoefnagel.

juriaan@yorem.nl
06 51 60 48 80

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie Energiecalculator

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.