yoreM Digital in Real Estate

Mobielvriendelijke websites krijgen vanaf mei meer waarde in de Google Ranking.

yoreM Blogt

#Consumentengedrag#google#mobile first#zoekmachine marketing
Home Blog Mobielvriendelijke websites krijgen vanaf mei meer waarde in de Google Ranking.

Mobielvriendelijke websites krijgen vanaf mei meer waarde in de Google Ranking.

Het verkrijgen van relevante antwoorden bij het zoeken via Google moet niet afhankelijk zijn van welk apparaat je gebruikt. Je moet altijd het beste antwoord krijgen, of je nu zoekt op je telefoon, tablet of desktop computer.

Hogere ranking

In april 2015 gaf Google al aan dat een mobielvriendelijke website een hogere ranking krijgt dan een niet mobielvriendelijke website. Onder niet mobielvriendelijke websites verstaan wij websites die niet responsive zijn. Deze websites schalen niet mee naar het formaat van het mobiele apparaat, hierdoor is de informatie op de website niet goed te lezen en in sommige gevallen zelfs helemaal niet zichtbaar.

Mobielvriendelijke-websites-krijgen-vanaf-mei-meer-waarde-in-de-Google-Ranking-yoreM-Verovert-Online

Dat een mobielvriendelijke website tegenwoordig belangrijk is weten wij natuurlijk al een hele tijd. Afgelopen week maakte Google bekend dat zij in mei een update gaan uitrollen waarbij relevantie en mobielvriendelijkheid nog zwaarder meewegen in de organische ranking. Google wilt er op deze manier voor zorgen dat gebruikers nog meer relevante en mobielvriendelijke pagina’s vinden. Google laat ook weten dat een mobielvriendelijke website niet standaard hoger ranked dan een niet mobielvriendelijk website. Als de relevantie bij een responsive website minder hoog is zal de “ouderwetse” website het toch winnen.

Mobiele bezoekers en nieuwbouw websites

91% van de volwassenen heeft 24/7 hun mobiele telefoon binnen handbereik. Sinds 2015 worden onze websites meer bezocht door mobiele apparaten (Telefoons, Phablets en Tablets) dan door desktop computers. Hieronder zie je dat er bij XS Deluxe NDSM 3.964 mobiele sessies waren op de website tegenover  3.180 desktop sessies waren. Een verschil van 784 sessies!

Mobielvriendelijke-websites-krijgen-vanaf-mei-meer-waarde-in-de-Google-Ranking-mobiel-versus-desktop

Conversies hoger op mobiel of desktop?

Ondanks dat het mobiele bezoek flink hoger ligt dan het bezoek via desktop, waren de conversies op de desktop (58,09%) toch 16,17% hoger dan op mobiel (41,92%). Wij denken dat een deel van onze bezoekers de website eerst bezoekt via hun mobiele apparaat en vervolgens hun inschrijving voltooien via de desktop computer.

“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works”

Om ervoor te zorgen dat je website er geweldig uitziet op mobiele apparaten heeft Google hun handleiding met richtlijnen online gezet. Je kunt hier jouw website testen, maar ook tips vinden om jouw website mobielvriendelijk te maken. Ook bieden zij een handleiding aan voor SEO op mobiele apparaten. Kortom, erg handig!

Benieuwd of jij een mobielvriendelijke website hebt? Klik hier om direct jouw website te testen.

terug naar overige berichten

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van online adverteren voor jouw nieuwbouwproject of corporate promotie? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

yoreCRM demo aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Arno Boerefijn.

arno@yorem.nl
06 12 44 94 19

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Juriaan Hoefnagel.

juriaan@yorem.nl
06 51 60 48 80

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie Energiecalculator

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.