yoreM Digital in Real Estate

Pinterest lanceert nieuwe en intelligente zoekfunctie

yoreM Blogt

#online marketing#trends
Home Blog Pinterest lanceert nieuwe en intelligente zoekfunctie

Pinterest lanceert nieuwe en intelligente zoekfunctie

Wat is pinterest?

Pinterest is een social media platform waar je inspiratie, informatie, ideeën, video’s en dingen die je leuk vind kunt pinnen en delen met je vrienden. Mede doordat het zo gemakkelijk in gebruik is, heeft het al 1,6 miljoen Nederlandse gebruikers. Het grote aantal gebruikers en de connectie met wonen, maakt Pinterest een bijzonder interessant platform voor vastgoed gerelateerde bedrijven. Pinterest wordt namelijk tijdens de zoektocht naar een woning of nadat een woning gekocht of gehuurd is, gebruikt als inspiratiebron voor het inrichten van de woning.

Pinterest-lanceert-nieuwe-en-intelligente-zoekfunctie-blog

Pinterest en commercie

Tot op heden was Pinterest een time-consuming kanaal voor ons vastgoedmarketeers. Ondanks dat yoreM Pinterest meerdere keren succesvol in heeft gezet door o.a. slim gebruik te maken van zoektermen, links naar de websites in posts op te nemen en door de website pinable te maken, heeft het nog niet de commerciële mogelijkheden geboden om er een kosten-efficiënt platform van te maken. Echter, daar komt verandering in! Pinterest is namelijk druk bezig met het piloten van haar advertentiemodule, deze is momenteel alleen beschikbaar in de VS. Daarnaast is Pinterest bezig met het omzetten van inspiratie naar daadwerkelijk koopgedrag.

Pinterest als shopping-affiliate

Sinds kort is het ook mogelijk om delen van foto’s te selecteren en te zoeken op Pinterest. Een goed voorbeeld is een foto van een woonkamer met een lamp aan het plafond. Je kunt vrij gemakkelijk de lamp selecteren en deze daarna zoeken op Pinterest. De meest vergelijkbare producten worden daarna getoond. Vanaf juli dit jaar is het mogelijk om producten direct te kopen via Pinterest. Producten direct kopen via Pinterest in combinatie met de nieuwe zoekfunctie brengt het online winkelen naar een hoger niveau.

Facts and Figures die Pinterest ook interessant maken voor jouw

– 100 milj. actieve gebruikers wereldwijd
– 1,6 milj. gebruikers in Nederland
– 80% is vrouw
– Pinners zijn koopbereid
– Pinterest groeit nog steeds!

terug naar overige berichten

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van online adverteren voor jouw nieuwbouwproject of corporate promotie? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

yoreCRM demo aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Arno Boerefijn.

arno@yorem.nl
06 12 44 94 19

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Juriaan Hoefnagel.

juriaan@yorem.nl
06 51 60 48 80