yoreM Digital in Real Estate

De opkomst van Black Friday Nederland!

yoreM Blogt

#Google Trends#online marketing#trends
Home Blog De opkomst van Black Friday Nederland!

De opkomst van Black Friday Nederland!

Vandaag is het Black Friday! Van oudsher het startsein in Amerika voor de kerstinkopen. Het is de dag na Thanksgiving waarop winkeliers stunten met flinke kortingen. De naam verwijst naar de enorme verkeersdrukte om en rond de winkelcentra die veroorzaakt werd door de hoge kortingen die winkeliers weggaven. Aangezien er op deze dag record omzetten werden gedraaid, heeft de naam een tweede betekenis gekregen; namelijk de dag waarop winkeliers zwarte cijfers draaien.

Zoekgedrag

Ondanks dat de dag zijn oorsprong vindt in 1965, heeft Nederland Black Friday pas in 2007 ontdekt. Wel wordt de dag ieder jaar bekender. Dit blijkt onder andere uit de trends voor zoekgedrag van Google, zie onderstaande afbeelding.

black-friday-nederland-yoreM-verovert-online
Zoekvolumes “Black Friday” in Nederland volgens Google Trends.

Online retailers

Of er dit jaar wederom meer wordt gezocht naar aanbiedingen op deze “zwarte vrijdag” weten we nog niet. Feit is wel dat grote jongens zoals Bol.com en MediaMarkt dit jaar mee doen aan de Black Friday Madness en daardoor de traditie overbrengen naar Nederland. Kijk voor een compleet overzicht van deelnemende bedrijven op www.blackfridaynederland.nl

Black Friday & de vastgoedbranche

Waarom dit artikel? Omdat yoreM online verovert! Hierdoor monitoren wij consumentengedrag en online trends. Hierdoor viel ons Black Friday direct op en monitoren wij nauwlettend wat er gebeurt. Of we in de toekomst ook woningen aanbieden met stuntprijzen is nog even de vraag, yoreM denkt van niet. Of we in de toekomst woningen online zullen verkopen…, dát is slechts een kwestie van tijd.

terug naar overige berichten

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van online adverteren voor jouw nieuwbouwproject of corporate promotie? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

yoreCRM demo aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Arno Boerefijn.

arno@yorem.nl
06 12 44 94 19

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Juriaan Hoefnagel.

juriaan@yorem.nl
06 51 60 48 80

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie Energiecalculator

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.