yoreM Digital in Real Estate

Nieuwe interface voor DigiOffice

yoreM Blogt

#Gebruiksvriendelijkheid#UI-UX-Design#User Experience Design#User interface
Home Blog Nieuwe interface voor DigiOffice

Nieuwe interface voor DigiOffice

In april 2018 is Gino Wong namens yoreM gevraagd om mee te denken over het vernieuwen van de DigiOffice interface. Binnen TBI gebruiken alle ondernemingen DigiOffice om hun documenten efficiënt en effectief te beheren. DigiOffice is een software die de bedrijfsprocessen van de TBI ondernemingen ondersteunt, stroomlijnt, vastlegt, beveiligt en borgt. Hiermee heeft iedereen altijd en overal toegang tot documenten en informatie, op meerdere apparaten.

11 jaar geleden is de webversie van DigiOffice door IDB Groep ontwikkeld. Sindsdien zijn er kleine aanpassingen in de interface doorgevoerd, echter lag de focus op het toevoegen en verbeteren van functionaliteiten. In 2018 besloot IDB groep om ook het design te moderniseren, na veel feedback van gebruikers te hebben ontvangen.

Voordelen voor individuele gebruiker

Vanwege het grote aantal gebruikers was het een uitdaging om een nieuwe interface te ontwerpen die zowel de nieuwe medewerker als de doorgewinterde collega binnen een bedrijf past. Onderstaande afbeelding laat zien dat er niets aan informatie weg is. De nieuwe interface is alleen instelbaar, of je bepaalde opties wel of niet ziet.

Een light user heeft deze opties niet nodig, een power user vindt dit wel erg handig. Ook kun je verschillende regelafstanden instellen zoals Compact, Standaard en Ruim. Dit alles kun je met de nieuwe layout-rollen eenvoudig centraal of per gebruiker instellen. Op deze manier is de interface volledig vernieuwd, maar tevens ook geschikt voor elke gebruiker. 

Nieuwe interface voor Digioffice - Light vs Power user - Case - yoreM Verovert Online

Sterke punten vertalen in UI Design

Omdat DigiOffice een grote applicatie is met veel functionaliteiten hebben we na de eerste meeting besloten om aan de hand van screenshots eerst de meest gebruikte onderdelen aan te pakken. Schuif de pijl in de onderstaande afbeelding naar links voor het nieuwe ontwerp en naar rechts voor het oude ontwerp.

After
Before

Vervolgens zijn wij gestart met het ontwerpen van nieuw kleurenpalet. De oude interface bestond uit harde kleuren en verschillende grijs tinten. Voor de nieuwe interface was het idee om juist zachtere kleuren te kiezen.

Tijdens het ontwerpen houden wij rekening met hoe een gebruiker de interface ervaart en hoe beed daar positief aan bijdraagt. Gino hierover: “Ik heb blanco naar DigiOffice gekeken. Sommige elementen en informatie kwamen op meerdere plekken op één pagina terug. Het uitgangspunt bij het ontwerp was ‘less is more’, de kunst van het weglaten zo toepassen dat het de werking van DigiOffice versterkt. Dit heeft als resultaat dat de nieuwe interface veel intuïtiever en rustiger is.”

Ontwikkeling nieuwe interface

Bij de ontwikkeling van de nieuwe interface zijn Gino, een team van software engineers en consultants DigiOffice en een klantpanel betrokken gewoon. Gino hierover: “Ik ben trots op het resultaat dat we in korte tijd samen hebben bereikt. We kregen enthousiaste reacties en goede feedback. Zo heeft het klantpanel oog gehad voor de verschillende DigiOffice gebruikers. Daarom zijn er nu enkele lay-outrollen beschikbaar. Voor mensen met ‘alleen-lezenrechten’ tot medewerkers die dagelijks mutaties doorvoeren en veel documenten maken. Het gevoel is dat het uiterlijk van DigiOffice nu matcht met het innerlijk: toegankelijk, compleet en gebruiksvriendelijk.”

Nieuwe interface voor Digioffice - Oude Interface - Case - yoreM Verovert Online

Heb je ook een applicatie die een update kan gebruiken?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

info@yorem.nl / 088 010 57 50

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van online adverteren voor jouw nieuwbouwproject of corporate promotie? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

yoreCRM demo aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Arno Boerefijn.

arno@yorem.nl
06 12 44 94 19

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Juriaan Hoefnagel.

juriaan@yorem.nl
06 51 60 48 80

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie Energiecalculator

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.