yoreM Digital in Real Estate

Coming soon: Adverteren via WhatsApp!

yoreM Blogt

#Adverteren#online adverteren#online marketing#Whatsapp
Home Blog Coming soon: Adverteren via WhatsApp!

Coming soon: Adverteren via WhatsApp!

Wat ooit begon als app om je status te delen met je contacten, is in 7 jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste berichtendiensten in de wereld. WhatsApp, opgericht in 2009, is al jaren de populairste berichtendienst binnen Nederland. De oprichters van WhatsApp hadden altijd een afkeer tegen advertenties, maar sinds de overname van WhatsApp in 2014 door Facebook lijkt hier verandering in te komen.

Wijziging voorwaarden en privacy beleid

Vorige week heeft WhatsApp voor het eerst in maar liefst 4 jaar haar voorwaarden en het privacy beleid gewijzigd. Dit is onderdeel van de plannen om “in de komende maanden manieren te testen om mensen te helpen communiceren met bedrijven”. WhatsApp is bezig met het verkennen van manieren om jou te helpen communiceren met bedrijven die belangrijk zijn voor jou en ondertussen beloven zij dat ze nog steeds een spam- en advertentievrije ervaring te bieden. Waar zij in dit geval op doelen is dat het dus mogelijk wordt dat jouw bank je een bericht stuurt over een mogelijk frauduleuze transactie of een vliegtuigmaatschappij je straks via WhatsApp laat weten dat je vlucht is vertraagd.

Wat betekent dit voor de vastgoedsector?

Hoewel WhatsApp heeft belooft nog steeds een spam- en advertentievrije ervaring bieden, weet yoreM wel beter! Wij verwachten dat het op korte termijn mogelijk wordt voor bedrijven om te adverteren via WhatsApp. De aangepaste voorwaarden maken het namelijk mogelijk voor bedrijven om de gebruiker van WhatsApp aanbiedingen of andere vormen van reclame te sturen. Wellicht adverteer jij dus in 2017 via WhatsApp om in contact te komen met toekomstige huurders en kopers!

Adverteren via WhatsApp zou een mooie toevoeging zijn op de mogelijkheden die er zijn om te adverteren op social media. WhatsApp is namelijk met zijn 9,8 miljoen gebruikers het grootste social media platform binnen Nederland. Groter dan Facebook die 9,6 miljoen Nederlandse gebruikers telt. Dit betekent een groter bereik voor jouw advertenties en de mogelijkheid om jouw nieuwbouwproject bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.

whatsapp-advertising-yoreM-blog-facebook

Daarnaast verwacht yoreM dat WhatsApp de gegevens die bij hun bekend zijn over haar gebruikers ook gaat delen met andere bedrijven binnen de apps van Facebook (o.a. Instagram en Facebook). Vorige week berichten wij al over de nieuwe business tools van Instagram, die steeds meer gelijkenis vertoont met Facebook en binnen Instagram zie je ook steeds meer uitingen en suggesties van Facebook naar voren komen. Met WhatsApp zullen deze koppelingen ook worden gemaakt. Met de mogelijkheden om te adverteren binnen WhatsApp en adverteren in andere apps met de data van WhatsApp versterkt Facebook haar positie in social media advertising en wordt dit een onmisbare aanbieder voor iedereen die op een professionele en succesvolle manier vastgoed wil vermarkten.

Wat precies de mogelijkheden worden en per wanneer jij dit in kan gaan zetten voor jouw nieuwbouwproject is ook voor yoreM niet met zekerheid te zeggen. Maar met al deze ontwikkelingen op een rijtje staat het voor ons vast dat we op korte termijn kunnen adverteren via WhatsApp!

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van online adverteren voor jouw nieuwbouwproject of corporate promotie? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

yoreCRM demo aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Arno Boerefijn.

arno@yorem.nl
06 12 44 94 19

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Juriaan Hoefnagel.

juriaan@yorem.nl
06 51 60 48 80

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie Energiecalculator

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.